شاتکریت رامیتوان یکی از دستاوردهای پیشرفت تکنولوژی بتن دانست که دهها سال است در پروژه های مختلف عمرانی نقش موثری دارد.تاریخچه تکنولوژی شاتکریت به سال 1910 باز می گردد. در این سال کارل اکلی دستگاهی ترایپاشدن مخلوط ماسه و سمان ساخت و انرا گانایت نامید . این سیستم بعدها نامهایی چون کان کریت. پنو کریت . بلاست کریت. بلوکریت وجت کریت یافت . اما در سال1930 بود که واژه شاتکریت از طرف انجمن مهندسین راه اهن امریکا بکار برده شد وو تاکنون نیز مورد استفاده قرار می گیرد. شاتکریت در دو نوع مخلوط تر و مخلوط خشک در تمام دنیا تکنولوژی شناخته شده ای برای استقرار بتن است. از نظر موسسه بین المللی بتن شاتکریت عبارت است از ملات ویا بتنی ه با فشار و سرعت بالا ته سطح مورد نظر پاشیده می شود. شاتکریت هم اکنون در بخشهای مختلفی از فعالیتهای مرتبط با تکنولوژی بتن کاربرد دارد که از ان جنله متوان به موارد زیر اشاره کرد: اجرای سازه های بتنی. تعمیرات. تقویت. بهینه سازی. مرمت. کارهای هنری و تزئینی. تثبیت پوششهای محافظی شاتکریت مخلوط خشک) )Dry mix shotcrete در روش شاتکریت مخلوط خشک مصالح شامل:ماسه و سیمان توسط پمپ شاتکریت بداخل لوله انتقال هدایت شده و به لوله پاشنده سلات منتقل می گردند. اب مورد نیازدر این حالت در حین خروج مصالح از سر نازل به انها اضافه می گردد که با توجه به سرعت بسیارزیاد خروج مصالح از سر نازل این عمل افزودن اب در کسریاز ثانیه صورت می پذیرد.در این حال ممکن است اب به بعضی ا دانه های سیمان نرسیده و در نتیجه این دانه ها هیدراته نشوند. و بخش قابل توجهی از ملات پاشیده شده به سطح زیر کار نچسبیده و جزو پرت کار محسوب می شود. به همین دلیل از این روش تنها در عملیات تثبیت قبل از تونل ها و کارهای روکش و تعمیراتی با ضخامت کمتر از 10 سانتیمتر استفاده می گردد از طرفی دیگر بعلت فقدان مصالح منگی درشت دانه این درش عمولا برای کارهائیکه مقاومتهای مکانیکی در انها مطرح می باشد استفاده بعمل نمی اید.
فهرست مطالب آشنایی با روش شاتکریت ( 73 اسلاید ) معرفی شاتکریت تاریخچه شاتکریت تعریف شاتکریت از نظر موسسه بین المللی (ACI) موارد کاربرد روش های اجرای شاتکریت (DMS) 1.مخلوط خشک معایب روش (DMS) (WMS) 2.مخلوط تر مزایا مقایسه روش خشک و تر مزایای استفاده از روش WMS مزایای اجرایی مزایای زمانی مزایای کیفی انتخاب نوع عملیات شاتکریت کاربرد WMS در تعمیرات سدها توصیه های مهم در تعمیرات سد در شاتکریت بتن پاشیدنی، مصالحی با کیفیت بالا وخواص مطلوب زیر را تولید میکند کاربرد بتن باشیدنی مصالح شات کریت اختلاط کیفیت شاتکریت مزایای ماده افزودنی بتن شات کریت (بتن پاششی) عوامل مؤثر آماده سازی بسترکار زاویه و فاصله نازل شات کریت الیافی بخش دوم : تصاویری از ساخت استخر به روش شات کریت ( 31 اسلاید )
|
کلمات کلیدی مرتبط: آشنایی با روش شاتکریت , Concrete, آرماتور, بتن, بتن پاششی, تاریخچه شاتکریت, روش WMS, سازه بتنی, شات کریت, شاتکریت, عمل آوری بتن, مخلوط تر, مخلوط خشک, میلگرد, کیورینگ. ,روش های اجرای شاتکریت ,(DMS) 1.مخلوط خشک ,معایب روش (DMS) ,(WMS) 2.مخلوط تر ,مزایا ,مقایسه روش خشک و تر ,مزایای استفاده از روش WMS , |